Lider Pet Food Akademi - S.s.s.

Sıkça Sorulan Sorular

Kategoriler


Köpeğimde Mama Geçişini Nasıl Yapmalıyım? Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

Köpeklerde mama değişikliği kademeli yapılmalıdır. 5-7 gün boyunca yeni aldığınız mama ile önceden kullandığınız mamayı belirli miktarda karıştırarak köpeğinize vermek sindirim sistemi bozukluklarının önlenmesine yardımcı olacaktır. Ancak bazı nedenlerden dolayı köpeğiniz kullandığı mamayı hızlı bir şekilde değiştirmeniz gerekir. Bu durumda ne yapmalısınız?

Önceden kullandığınız mamanın besin madde içeriğine yakın bir mama bulmalısınız. Örneğin, köpeğiniz kuzu ve pirinçli mama yiyorsa, başka bir firmanın kuzu ve pirinç içeren mamasını almalısınız. Ayrıca, her iki mamanın da besin madde analizlerini incelemelisiniz. Mümkün olduğunda protein, yağ ve lif yüzdeleri birbirine benzer mamaları tercih etmelisiniz. Yeni aldığınız mamadan köpeğinize az miktarda vermelisiniz. Eğer köpeğiniz severek tüketirse ve herhangi bir mide rahatsızlığı oluşmazsa, birkaç saat sonra az miktarda tekrar verin. 1-2 gün içinde normal besleme programına dönene kadar köpeğinize verdiğiniz miktarı kademeli olarak artırıp sıklığını azaltabilirsiniz. Köpeğiniz yeni aldığınız mamayı sindiremiyorsa önünden alın ve sekiz saat kadar hiçbir şey (ödül maması dahil) vermeyin. Her 6-8 saatte bir yeni mamayı vermeye devam edin. Eğer köpeğiniz tüketmemeye devam ediyorsa bir süre daha aç bırakmanızda bir sakınca yoktur. Köpeğinize bu süre içinde yeni mamayı yediremezseniz, veteriner hekiminize danışın ve başka bir mama deneyin. Ancak mamada sık değişiklik yapmaktan kaçınmalısınız. Köpeğiniz bu durumu yeme alışkanlığı haline getirebilir.

Köpeğinizin hassas bir midesi varsa ve hızlı bir mama değişikliği yapmanız gerekiyorsa sindirilebilirliği kolay bir mama vermelisiniz. Ani mama değişikliklerinde probiyotik takviyeleri köpeğinizde sindirim sistemi bozukluklarının görülme ihtimalini azaltabilir. Köpeğinizin severek tükettiği bir mama bulamıyorsanız veya tüm önlemlerinize rağmen mamadaki değişiklik kusma, ishal veya diğer sindirim sistemi rahatsızlıklarına neden oluyorsa, veteriner hekiminize danışmalısınız.

Merak Ettiğin Ne Varsa, Sen Sor Biz Cevaplayalım! Hemen Tıkla.