Lider Pet Food Akademi - Kediler ve Köpekler Yulaf Ezmesi Yiyebilir mi?

Kediler ve Köpekler Yulaf Ezmesi Yiyebilir mi?

Paylaş:

Yulaf insan beslemesinde kullanılan oldukça faydalı bir yem maddesidir. Bu nedenle yulaf ezmesinin kedi ve köpek beslemesinde de kullanılıp kullanılmayacağı merak konusudur. Birçok ticari kedi ve köpek maması yulaf içermektedir.

Kedi ve Köpek Beslemesinde Yulafın Faydaları

Yulaf, diğer tahıl taneleri ile karşılaştırıldığında, yulafın protein ve yağ içeriği daha yüksektir. Aynı zamanda protein kalitesi yüksek, aminoasit bileşimi dengelidir. Yulaf vücut bağışıklığında rol oynayan birçok lif, antioksidan, vitamin ve mineral (E vitamini, B vitaminleri, çinko, demir, selenyum) içerir.

Kediler Günlük Diyetlerinde Yulaf Yemeli midir?

Yulafın besin değerleri bir evcil hayvanın genel beslenme gereksinimleri göz önünde bulundurularak değerlendirilmelidir. Örneğin, çoğu kedi proteini yüksek ve karbonhidratı düşük gıdalarla beslenirler. Yulaf, bir tahıl tanesi için nispeten fazla miktarda protein içermesine rağmen, karbonhidrat düzeyi yüksektir. Bu nedenle kedi diyetlerine az miktarda eklenmelidir.

Kediler için Yulaf Otu

Kedilerde yulafın tüketimi “kedi otu” olarak bilinen şeklidir. Yulafın kapalı ortamlarda yetiştirilmesi kolaydır. Ticari olarak satılan tohum kitlerinden alıp yeterli su ve güneş ışığı ile üretmeniz mümkündür. Yulaf otunun sapları birkaç santim uzunluğa gelene kadar kedinize vermemelisiniz.

Yulaf Ezmesi Köpeklerin Günlük Diyetlerinde Verilmeli Midir?

Omnivor yapıları nedeniyle, köpekler kedilerden daha yüksek oranda yulaf tüketebilirler. Piyasada bulunan bazı köpek mamaları yulaf içerir. Köpeğinizin mevcut mamasına biraz pişirilmiş yulaf ezmesi ekleyebilirsiniz. Ev yapımı bir diyetle besleme yapıyorsanız veteriner beslenme uzmanınıza danışarak vermelisiniz. Alternatif olarak, köpeğinizin ağırlığının her 4-5 kg’ı için bir çorba kaşığı pişmiş yulaf ezmesi, diğer ödüller yerine mamasına güvenle ekleyebilirsiniz. Evcil hayvanınızın beslenme ihtiyaçlarının özellikleri hakkında veteriner hekiminize danışmalısınız.

Benzer Yazılar

Lider Pet Akademi’nin Uzman Kadrosu İle Faydalı Bilgiler

Merak Ettiğin Ne Varsa, Sen Sor Biz Cevaplayalım! Hemen Tıkla.