Lider Pet Food Akademi - Kedi Ve Köpek Mamalarında L-Karnitin Kullanımı

Kedi Ve Köpek Mamalarında L-Karnitin Kullanımı

Paylaş:

L-karnitin, yağ metabolizmasında önemli rol oynayan vitamin benzeri bir bileşiktir. L ön eki, karnitin takviyesini gerek duyulmayan kedi ve köpeklerin vücudunda üretilen aktif yapıyı ifade eder. Bazı kedi ve köpek mamaları, kimyasal saf bir madde olan L-karnitin içerir. Normal kuru ve yaş evcil hayvan mamaları 5-39 ve 23-1450 mg L-karnitin/kg diyet kuru maddesi (ddm) içerir.

Mama paketlerinde genellikle L-karnitinin yağ yakmaya yardımcı olduğu ve kas kütlesini desteklediği söylenmektedir. Diğer bir deyişle yağ kaybına ve kas birikimine neden olur. Böylece sağlıklı vücut oluşumunu destekler. Kalori düzeyi düşük gıdalar dışında evcil hayvanınızın kilo vermesi veya kalp/karaciğer hastalıklarında kullanılması için üretilen mamalara L-karnitin eklenebilir. L-karnitin eklenmemiş evcil hayvan mamalarında L- karnitin gereksinimi, özellikle hayvansal kökenli gıdalarla sağlanabilir.

Yapılan araştırmalarda kedi/köpek mamalarına ilave edilen L-karnitinin yağ yakımını hızlandırdığı bildirilmektedir. Teorik olarak metabolizmada daha az vücut yağı ve daha fazla kas miktarı oluşumu sağlar. Ancak L-karnitin ilavesinin kedilerin/köpeklerin kalori düzeyi sınırlı beslenmesi sırasında vücut ağırlık kaybı oranını arttırdığına dair bir kanıt yoktur. Kilo kontrolü ve azaltılması için, kedinizin/köpeğinizin vücut kondisyonunu göz önüne alıp, dengeli ve yeterli beslenmesini sağlayarak porsiyon kontrolünün yapılması daha doğrudur.

Benzer Yazılar

Lider Pet Akademi’nin Uzman Kadrosu İle Faydalı Bilgiler

Merak Ettiğin Ne Varsa, Sen Sor Biz Cevaplayalım! Hemen Tıkla.