Lider Pet Food Akademi - Yavru Köpeklerin Beslenmesi: Ne Kadar, Ne Sıklıkla Beslenmeli?

Yavru Köpeklerin Beslenmesi: Ne Kadar, Ne Sıklıkla Beslenmeli?

Paylaş:

Yavru köpeklerin sağlıklı büyümesi için dengeli beslenmeye ihtiyaçları vardır. Köpeğinizi nasıl beslemeniz gerektiğini ne kadar çok bilirseniz, köpeğiniz o kadar sağlıklı olacaktır. Yavru köpekler çok hızlı büyüdükleri için, yavruların hızlı büyümesini ve gelişmesini desteklemek amacıyla yüksek kalorili, besleyici bir köpek mamasına ihtiyacı vardır. Kaliteli köpek maması, aşağıdakiler dahil olmak üzere yavru köpeklerin sağlıklı büyümeleri için temel besinleri içermelidir.

• Yüksek kaliteli protein kaynakları

• Kemik ve diş gelişimi için kalsiyum, fosfor gibi mineraller

• Büyümeyi desteklemek ve enerji gereksinimi için yüksek kaliteli yağlar

• Bağışıklık sistemini destekleyen antioksidanlar

• Beyin ve görme gelişimini destekleyen omega-3 yağ asidi

Büyük ırk yavru köpeklerde eklem gelişimini desteklemek için ek besleme yapılabilir. Ayrıca küçük cins yavru köpekler daha fazla enerjiye gereksinim duyarlar. Bu nedenle, bu tür ırklar için ideal köpek maması, onların bireysel beslenme gereksinimlerini karşılayacak şekilde formüle edilmelidir. Yavru köpeğinizin yaşamı boyunca ne kadar mama tüketeceğini tahmin etmek için erişkin dönemde ne kadar ağırlıkta olacağını bilmeniz gerekir. Irk büyüklüğü arttıkça yavru köpeklerin gereksinim duydukları besin madde ihtiyaçları da artacaktır. Yavru köpeklerin yaşına ve ağırlığına göre hazırlanan mama ambalajlarında bulunan besleme tablosu, köpeğinizin her gün ne kadar kuru mama yemesi gerektiği konusunda size fikir verecektir. Köpeğinizin gereksinim duyduğu besin madde gereksinimleri ile ilgili daha fazla bilgi almak için veteriner hekiminize danışmalısınız.

Köpeğinizi ne sıklıkta beslemelisiniz?

American Kennel Club® (AKC), köpeklerin 1 yaşına kadar aşağıdaki gibi beslenmesini önermektedir.

6-12 hafta: Büyüme dönemindeki yavru köpeğin beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için günde dört öğün besleme.

3-6 ay: Günde üç öğün besleme

6-12 ay: Günde iki öğün besleme

1 yaşından sonra: Günde iki öğün besleme

Köpeğinizin yavru döneminden yetişkinlik dönemine kadar yaşamının her aşamasında dengeli bir beslenme programı önemlidir. Öğünler halinde beslemek köpeklerin eğitilmesi aşamasında önemli olduğu belirtiliyor. Ayrıca, yavru köpeğiniz ne kadar sevimli olursa olsun ve mamasını ne kadar severse sevsin, önerilen günlük miktardan daha fazlasını vermemelisiniz.

Yavru köpek mamasıyla ne kadar süre beslemelisiniz?

Yavru köpeğinizin en az 1 yıl kaliteli köpek mamasıyla beslenmesine ihtiyacı vardır. Farklı ırklar farklı zamanda olgunluğa erişirler. Veteriner hekiminiz yavru köpek mamasından yetişkin köpek mamasına geçirmek için en iyi zamanı belirlemenize yardımcı olabilir.

Benzer Yazılar

Lider Pet Akademi’nin Uzman Kadrosu İle Faydalı Bilgiler

Merak Ettiğin Ne Varsa, Sen Sor Biz Cevaplayalım! Hemen Tıkla.