Lider Pet Food Akademi - Kediler Yumurta Tüketebilir mi?

Kediler Yumurta Tüketebilir mi?

Paylaş:

Kedilerin sevdiği gıdalar düşünüldüğünde yumurta aklımıza gelmeyebilir. İnsanlar için faydalı olan yumurta kediler için de faydalı mıdır? Kediler yumurta yiyebilir mi?

Yumurta kediler için faydalı mıdır?

Kediler etobur hayvanlar oldukları için genellikle hayvansal protein içeren gıdaları tüketirler. Yumurta iyi bir protein ve yağ kaynağı olmasına rağmen kedilere sadece yumurta vermek kedilerin gereksinim duyduğu protein ihtiyacını karşılamada yetersiz kalır. Ancak kedi mamasına ilave protein kaynağı olarak yumurta verilebilir.

Yumurta beyazı protein yönünden zenginken yumurta sarısı yağ yönünden zengindir. Yumurta sarısı az miktarda protein içerir. Kedilere yumurta sarısı vermek diyetteki yağ içeriğini arttırır. Yumurta kabukları kalsiyum ve diğer minerallerden zengindir. Ancak kediler yumurta kabuğunu tüketme eğiliminde değillerdir. Kedi diyetlerine mineral takviyesi veteriner hekiminizin önerisiyle yapılmalıdır.

Kediler pişmiş yumurtayı yiyebilirler mi?

Kediler tuzsuz ve baharatsız haşlanmış yumurta yiyebilir. Ancak yumurtanın kedinize verdiğiniz diyetteki yağ düzeyini arttırma riski vardır. Bu nedenle kedinize yumurta vermeden önce veteriner hekiminize danışmalısınız.

Çırpılmış ya da yumurta sarısı içeren haşlanmış yumurtanın yağ içeriği yüksektir. Diyetteki kalori miktarının artmasıyla kedilerde obezite riski de artmaktadır. Ayrıca yağlı yemekler sindirim sistemi rahatsızlıklarına ve pankreatite neden olabilir. Çırpılmış ya da yumurta beyazı içeren haşlanmış yumurta ile beslemek oluşabilecek riskleri azaltacaktır. Yumurta beyazı çok düşük düzeyde yağ içerdiğinden dolayı iyi bir protein kaynağıdır.

Kediler için çiğ yumurta iyi midir?

Hastalık Kontrol Merkezlerine göre, kedilere çiğ yumurta vermek Salmonella adı verilen bir bakteri ile enfekte olma riskini artırır. Salmonella hem evcil hayvan sahiplerinde hem de kediler de kusma ve ishal gibi sindirim sistemi semptomlarına neden olabilir. Salmonella bakterisinden dolayı Amerika Birleşik Devletleri'nde her yıl 1.35 milyon insan enfekte olmaktadır. Genel olarak çiğ yumurta ile beslenmek sizin, ailenizin ve evcil hayvanlarınızın zararlı bakterilere maruz kalma riskinizi artıracaktır. Kedinize 71°C’ye kadar pişirilmiş yumurta vermek çok daha güvenlidir.

Yavru kediler yumurta  yiyebilir mi?

Yavru kedilerin tek besin kaynağı yumurta olmamalıdır. Ancak yavru kedilere az miktarda çırpılmış veya haşlanmış yumurta verilebilir. Yavru kedilerin büyüme için gerekli tüm besin maddelerine sahip bir diyete ihtiyaçları vardır. Yavru kedinize yumurta vermeden önce veteriner hekiminize danışmalısınız.

Kediler ne kadar yumurta yiyebilir?

Kedinizin mamasına ek yaklaşık 1 yemek kaşığı yumurta beyazı vermek, protein ihtiyacının bir kısmını karşılayabilir.

Kediler düşünülenden daha az gıdaya ihtiyaç duyarlar. Genellikle fazla alınan kalori yağa dönüşerek kilo alımına neden olur. Kedilerin dengeli beslenmesi önemlidir. Kedinizin diyetine yumurta eklemeden önce veteriner hekiminize danışmalısınız.

Kediler beslenme yetersizliğine bağlı gelişen kalp hastalıklarına karşı hassastır. Kedinizi evde hazırlanan bir diyetle beslemeyi düşünüyorsanız, dengeli bir diyet formüle etmenize yardımcı olabilecek bir veteriner beslenme uzmanına danışmalısınız.

Kedilere yumurta nasıl verilmelidir?

Yumurta beyazı tuzsuz ve baharatsız (haşlanmış veya karıştırılmış) olarak 71° C'ye kadar pişirilmelidir. Yumurta soğuduktan sonra kedinizin mamasına bir miktar ekleyebilirsiniz.

Benzer Yazılar

Lider Pet Akademi’nin Uzman Kadrosu İle Faydalı Bilgiler

Merak Ettiğin Ne Varsa, Sen Sor Biz Cevaplayalım! Hemen Tıkla.